SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Sultan Çeşmesi Vazo

10019248

14.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
İstanbul’un sokaklarını süsleyen sebil ve çeşmelerin, ortakyaşam kültüründe özel bir yeri vardır. Evlerin su ihtiyacını karşılayan çeşmeler ve yoldan geçenlerin su ihtiyacını karşılayan sebiller, iyilik amaçlı yapılar olarak İstanbul kültürünün özündeki ortakyaşama bilincinin simgeleşmiş örneklerindendir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde hemen her sultan, her sadrazam ya da valide sultan, dönemin sosyal ve siyasal gücünün göstergesi niteliğinde çeşmeler ve sebiller yaptırmışlardır.

III. Ahmed Çeşmesi, Sadrazam Damat İbrahim Paşa’nın önerisiyle Sultan III. Ahmed tarafından yaptırılmıştır. 1729 yılında inşa edilen bu çeşmede klasik çağın sadeliği yoktur. Çeşmenin tüm yüzeyi, hiçbir yer boş bırakılmadan tezyin edilmiştir. Türk süsleme sanatına ait bezemelerin yanı sıra, aralarında Batı Avrupa sanatından motifler de dikkat çekmektedir. Çeşme, küçük çaplı yenilemeler ile çok fazla değişikliğe uğramadan, günümüze kadar ulaşmıştır.

Sultan Çeşmesi Vazo üzerindeki desenler, III. Ahmed Çeşmesi’nde bulunan bordür, pencere ve sütun detaylarından esinlenilerek tasarlanmıştır.

Sultan Çeşmesi Vazo, el imalatı camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile platin ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretimi 2.000 adetle sınırlıdır.

Çap : 31,2 cm
Yükseklik : 15 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz.


100% El Yapımıdır