SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Sır Kase

10025998

Sır Kase Sır Kase
10.450,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Zehebin/altının kökenlik etmesiyle, altınlamak manasını kendine yakıştıran tezhip, başlangıçta, hat sanatının yol arkadaşı olmuş ve bezemeyi üstlenmiştir. Sarayın, nakkaşlar marifetiyle gelişimine, üstün eserler üretmelerine yol verdiği tezhip, süsleme, işleme, bezeme hatta dokuma sanatlarının baş tacı olmuş, İslam kökenli kitap bezeme sanatlarına verilen isme de, Osmanlı süsleme sanatlarının kaynağına da talip olmuştur. El sanatlarının zor, zengin, zarif işçiliğinin alâmetifarikası olan tezhip, gül, nergis, lale, sümbül, süsen, haseki küpesi, zerrin ve bahar çiçeklerini bin bir türlü yaratıcılık ve içtenlikle stilize etmiş; meşhur altın ve lacivertten başka turuncu, yeşil, vişneçürüğü, pembe, sarı, eflatun, siyah ve bu renklere ait çok çeşitli tonlarda tezhip resmetmiştir.
Üsluplaştırılmış nebâtîden/hatayiden; pençten, goncagülden, hayvani motiflere/rumiye ve daha pek çok stile, üsluba, desene, motife kucak açmıştır. Motiflerinde hem tabiatı hem de sanatkârı seyretmenin verdiği ferahlıkla, elbette ki önceliğini Kur’an-ı Kerim’lere vererek, yazma kitaplar,levhalar, ferman ve tuğralar, kitap ciltleri, minyatürler, kubur, kutu ve sandıkları süslemiş, asıl olanla, metinle, mesajla hiç yarışmadan kendi zenginliğinden sade ve olgun süsleme şahaserleri üreterek, tılsımlı gömlekleri, çadır direklerini, silah kılıflarını, ok kaplarını da nasiplendirmiştir.
1495 – 1505 yılları arasında Baba Nakkaş dönemi’e ait nadir örneklerden biri olan rumi motifleri, bir çini tabak üzerine uyarlanarak yapılmış yedi kollu rumi kompozisyonundan esinlenerek, opal beyaz camda; Paşabahçe’nin el işçiliği ve ustalığı ile sunulmaktadır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır

Çap : 35 cm
Yükseklik : 13,5 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır