SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

35 Besmele Ajurlu Tablo

10025792

18.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Besmele; “Rahman (Ayrım gözetmeksizin tüm canlılara merhamet eden, koruyan) ve Rahim (Koruyan, acıyan, merhamet eden) olan Allah’ın adıyla” anlamındadır ve her işe Allah’ın adıyla başlanması gerektiği inancından ötürü İslamiyette yaygın bir şekilde kullanılır.
Otuzbeş Besmele Ajurlu Tablo üzerinde sülüs yazı stilinin kullanıldığı hat çalışması 35 kez tekrarlanmıştır. İslam geleneklerinde bazı rakamlar hayır ve uğur dileklerinin ifadesinde kullanılır. 35 kez tekrarlanan Besmele’nin bulunduğu ortama bereket getireceği ve kem gözlerden koruyacağına inanılır. Tablonun ajurlu göbeğinde yer alan desenler, Kütahya Çini Müzesi’nde bulunan 17. yüzyıla ait bir çininin desenlerinden esinlenilerek tasarlanmıştır.
Fransızca kökenli “Ajour” ya da Türkçeleştirilen adıyla “Ajur” terimi, yüzeyde delikli veya boşluk görünümlü süslemeler anlamında kullanılmaktadır. Ajur tekniği, ilk olarak tekstil süslemeciliği ve dantelde kullanılmasına rağmen ahşap, cam, seramik, mobilya, taş gibi yüzeylerde de dekoratif veya işlevsel amaçla yer almaktadır.
Otuzbeş Besmele Ajurlu Tablo üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile 24 ayar altın yaldız kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır

Çap : 40 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır