SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Urartu Vazo

10016151

14.500,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Doğu Anadolu’da yaşamış ilkçağ ulusu olan Urartu Devleti, en parlak döneminde (M.Ö. 9. yüzyıl) Hazar Denizi´nden Malatya´ya kadar uzanan alanda egemenlik sürüyordu. Başkenti Tuşpa (Van) olan devletin kuzey sınırları Erzurum ve Erzincan´a, güney sınırlarıysa Musul ve Halep´e kadar uzanıyordu.
Urartular M.Ö. 8. yüzyıla kadar Yakındoğu´nun en büyük devletlerinden biri olarak yaşadılar. Bu yüzyılın ortalarında Kimmer ve Îskit akınlarıyla sarsılarak dağlık bölgelere sıkıştılar, Îskit istilâsından ve 7. yüzyılda Asur Devleti´nin ortadan kalkmasından sonra Medlerin Anadolu´yu ele geçirmeleri üzerine Urartu Devleti, M.Ö. 600 yıllarında son buldu. Günümüze ulaşan yazıtlardan anlaşıldığı üzere, Urartu kralları başkent Tuşpa’da ve başka kentlerde kaleler, saraylar, su kanalları yaptırmışlardır. Kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan madeni eşya, kap kacak, taş, seramik ve çeşitli eserler, Urartu Devleti’nin mimari, sanat ve teknik bakımdan ileri düzeyde olduğunu göstermektedir.
Urartu Lahit Vazo, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenen, M.Ö. 7. yüzyıla tarihlenen Urartular’a ait bir lahitten esinlenilmiştir. Vazo üzerinde Urartular’ın en önemli iki tanrısı olan Haldi ile Teişeba’nın karşılaşma sahnesi resmedilmiştir.
Urartu Lahit Vazo, el imalatı krem opal camdan üretilmiştir, üzerindeki rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretim adedi 2.000 ile sınırlıdır.

En : 19 cm
Yükseklik : 30,5 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır