SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Mietos Kase

10028057

9.450,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Milet (Miletos), yaklaşık M.Ö. 2000 yıllarında kurulan, Anadolu'nun batısında, Ege bölgesinde antik çağlarda birçok esere de motif olan Büyük Menderes Nehri’nin hemen ağzına yakın, deniz kıyısında yer alan önemli bir antik liman şehriydi. Antik Çağ’da Avrupa, Kuzey Afrika, Ege Adaları, Kıbrıs ve Asya arasındaki mal değişimlerinin yapıldığı önemli bir ticaret merkezi olması sonucunda oldukça zenginleşen bu kent, güçlü donanması sayesinde askeri olarak da çok güçlenmiştir. Bu bolluk ve refah ortamına bağlı olarak bilim ile beraber felsefe de gelişmiş, Thales, Pisagor gibi dönemin en önemli felsefecileri bu kentten beslenmişlerdir.

Ürünlerde esinlenilen motiflerin, M.Ö.650–640 yıllarında ilk Güney İonia’da, muhtemelen Miletos’ta ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kısa süre Kuzey İonia, Aiolis ve Karia’da görülmeye başlanmıştır. Rodos, Miletos ve Samos’tan bu döneme ait eserler ele geçmiştir. Sevilen ve en çok kullanılan figür yaban keçisi olmakla birlikte, köpek, aslan, tavşan, sphenks, griphon ve koç kullanılmıştır. Bu dönemde en yaygın form tabak, krater ve Oinokhoe’dir.

Bu ürün Paşabahçe Mağazaları için özel olarak üretilmiştir.

Asia during the Antique Age, also gained strength militarily by force of its strong navy. Hinging on this environment of abundance and prosperity, philosophy developed alongside with science and the most important philosophers of the period such as Thales and Pythagoras took their nourishment from this city.

The motifs inspired in the products are thought to have emerged around 650-640 BC, primarily in South Ionia, probably in Miletus. They soon began to appear briefly in North Ionia, Aeolis, and Caria. Artifacts from this period have been found in Rhodes, Miletus, and Samos. The most popular and widely used figure is the wild goat, accompanied by dogs, lions, rabbits, sphinxes, griffins, and rams. The most common forms during this period are plates, kraters, and oinochoes.
This product is specially produced for Paşabahçe Stores.

Çap : 22,3 cm
Yükseklik : 12 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz


100% El Yapımıdır