SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Mısır Takvimi

10025872

8.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
ZAMANSIZ
Mısır Gökyüzü Haritası
Dünyadan uzaya doğru bakıldığında, görülebilen tüm yıldız ve gezegenlerin görülebildiği gök kubbe perspektifi, zodyak olarak tanımlanmaktadır. Bu kavram hakkında oldukça kabul gören bir diğer tanım ise, dünyadan gökyüzüne bakan bir kişinin, gökyüzündekileri görebilmesidir. Mısırlı tapınak astrologları, yıldızları izlemekte ve Güneş'in, Ay'ın (evrelerinin) ve gezegenlerin kavuşumlarını ve doğumlarını gözlemekte ustalaşmışlardır. Güneş yılına dayalı takvimi ilk geliştirenlerin, eski çağ Mısırlıları olduğu düşünülmektedir. Mısır'da yaşam, Nil taşkınlarının etrafında dönmekteydi ve gece göğünün en parlak yıldızı olan Sirius, her yıl Nil'in taştığı zamanlarda, gün doğumundan hemen önce parlamaktaydı. Sirius yıldızını ve gökyüzünü dikkatle inceleyen antik Mısırlılar, Nil taşkınlarını hesaplayabilmek üzere Güneş takvimini geliştirmişlerdir. Bir yılı 365 güne böldüğü bilinen ilk takvimdir, bu sebeple bugün kullanılan miladi takvimin de öncüsü olduğu bilinmektedir.
Mısır Gökyüzü Haritası (Denderah Zodyağı), antik Mısırlılar’ın gökyüzünü gözlemlerinin gelişmişliğinin önemli bir göstergesidir.
Mısır Gökyüzü Haritası, Dendera’daki (Denderah olarak da anılır) Hathor tapınağında Osiris’e adanmış bir şapelin tavanında bulunan, günümüzde orjinali Louvre Müzesi’nde sergilenen ve yaygın olarak bilinen bir Mısır kabartmasından esinlenerek oluşturulmuştur. Rölyef için şu anda kabul edilen tarih, yıldızları ve gezegenleri o tarihte görülebilecekleri konumlarında gösterdiğinden, MÖ 50'dir. John H. Rogers'ın "Eski bir gökyüzünün elimizdeki tek eksiksiz haritası" olarak nitelendirdiği kabartmanın, daha sonraki astronomi sistemlerinin dayandığı temeli temsil ettiği tahmin ediliyor.
Mısır Gökyüzü Haritası üzerinde bulunan rölyef desenlerin tümü el işçiliği ile altın yaldız ve eskitme kullanılarak dekorlanmıştır.

En : 27 cm
Yükseklik : 37 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye


100% El Yapımıdır