SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Asırlık Takvim İngilizce

10026490

5.795,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
ZAMANSIZ
Günümüzde olduğu gibi geçmiş dönemlerde yapılan icatlar, genellikle bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkmıştır. Takvim, zamanın yüzyıl, yıl, ay, hafta ve gün gibi parçalara bölünüp düzenli bir sırayla gösterildiği çizelgedir. Güneş ve ay döngüsü gibi astronomik olayların çevrimi ile oluşturulan takvim süreleri, ilkel dönemlerde hasat zamanı, suların yükselmesi ve çekilmesi gibi doğal olaylar üzerinden belirlenmiştir. Birçok uygarlık ve toplum kendi özel ihtiyaçlarına uygun modellerde takvimler geliştirmiştir.
Güneş yılını esas alan takvim, ilk Mısırlılar tarafından kullanılmaya başlanmış, Yunan ve Romalılar tarafından geliştirilmiştir. İsa’nın doğumu (Milat 0) başlangıç sayılarak hesap edilmiş, Sezar zamanında Jülyen takvimi olarak düzenlenerek kullanılmıştır. Günümüzde kullanılan Miladi takvimin bir diğer adı Gregoryen takvimdir. Güneş bazlı bir sistem olan Miladi takvim, Papa 13. Gregory tarafından yürürlüğe konmuştur. İlk olarak Avrupa'da Roma'da kullanılmaya başlanmış ve ardından tüm dünyaya yayılmıştır. Miladi takvim, Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı "1 yıl" olarak kabul eder ve her yıl artan 6 saat, 4 yılda 1 gün olur. Bu 1 gün, Şubat ayına eklenir. Şubat ayı o yıl 29 gün olur. Böyle yıllara ise artık yıl denir.
Asırlık Takvim, yıl ve ayın birbirine paralel konumlara getirilmesi ile okunabilmektedir. Asırlık Takvim’in içindeki dönen parça, sene ve ay seçimini yapabilmek üzere hareketli olarak tasarlanmıştır. Üzerinde işaret bulunan yıllar için, işaret bulunan aylar (Ocak ve Şubat ayları için geçerlidir) seçilerek, tarih bilgisine ulaşılmaktadır. Asırlık Takvim, 2000-2100 yılları arası zaman dilimini içermektedir ve geriye dönük inceleme yapabilmek için olanak sağlar. Bu özellikleri ile sürdürülebilir ve fonksiyonel bir ürün olmakla birlikte kalıcı bir hediyedir.
Asırlık Takvim üzerinde bulunan rölyef desenlerin tümü Pir-i Reis’in Kitab-ı Bahriye’sindeki desenlerden stilize edilerek uygulanmıştır ve el işçiliği ile 24 ayar altın kullanılarak dekorlanmıştır.

Çap : 15,5 cm
Yükseklik : 17 cm

Ürünün Menşei : Türkiye