SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Haliçişi Desen Ayna

10024982

Haliçişi Desen Ayna Haliçişi Desen Ayna
3.950,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Ürün bilgisi:
Bu özel ürünler, antik el sanatı olan ‘tersten cam boyama tekniği’ kullanılarak üretilmiştir. Tersten cam boyama tekniği özel bir teknik olup, desen renklerinin sıralaması çok dikkat gerektirir, en üstte görünecek renk önce boyanmalıdır.
Tersten cam boyama tekniğine varak veya yaldızla uygulandığında, özel bir isim de verilmiştir. Verre églomisé (fr.); aynalı bir yüzey elde etmek için camın arka yüzüne hem boyama hem de varak uygulama tekniğidir. Tekniğin adı, 18. yüzyıl Fransız dekoratörü ve sanat satıcısı Jean-Baptiste Glomy'den (1711-1786) türetilmiştir. Bununla birlikte, zamanla, camın arkadan boyanma ve yaldızlanması işleminin hemen hemen hepsini tanımlamak için kullanılmaya başlanmıştır.
Geleneksel Türk sanatı olan tezhip, tüm bu teknikler ışığında antik sanatla harmanlanıp ayna sırrıyla birleştirilerek modern bir tatla sunulmuştur.
Her biri kendi içinde tek ve eşsiz olan bu ürünler, geleneksel desen çizim ve tezhip boyamasıyla beraber tamamen el işçiliğiyle Paşabahçe Mağazalarına özel olarak yapılmıştır.

En : 42 cm
Boy : 42 cm

Ürünün Menşei : Türkiye