SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Divriği Yer Vazosu

10019564

24.595,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Sivas’ın Divriği İlçesi’nde bulunan Divriği Ulu Cami, Anadolu Selçuklu Devleti’ne bağlı Mengücekoğulları Beyliği döneminde (1228) Mengücek Beyi Ahmet Şah ve eşi Turan Melek tarafından Ahlatlı Muğis oğlu Hürrem Şah adlı bir mimara yaptırılmıştır. İki kubbeli türbeye sahip bir cami ve ona bitişik bir şifahaneden oluşan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, mimari özelliklerinin yanı sıra, sergilediği zengin Anadolu geleneksel taş işçiliği örnekleriyle de bir başyapıttır.

Taş işçiliğinin en iyi ve az görülen örneklerini yansıtan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Ahlatlı ve Tiflisli ustaların eseridir. Uzaktan bakıldığında simetrik gibi görünen, ancak yapısı asimetrik olan bezemeler ve motifler kendini tekrar etmeyen çeşitliliktedir.

Cennet Kapısı, Divriği Ulu Cami’de bulunan önemli kapılardandır. Kapı üzerindeki desenler, cennet bahçesine benzetilerek cennet ve katmanları anlatılmaktadır. Kuran-ı Kerim’de bulunan ayetlerdeki eşsiz cennet nimetlerinin tasvirleri burada taşa nakşedilmiştir. Divriği Vazo üzerinde bulunan desenler, Divriği Ulu Cami’nin Cennet Kapısı’nda bulunan motiflerden esinlenilerek tasarlanmıştır. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, 1985 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir.

Divriği Vazo, el imalatı krem opal camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, 24 ayar altın ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanmıştır.

Üretimi 1.000 adetle sınırlıdır.

Çap : 29,5 cm
Yükseklik : 65 cm

% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz.


100% El Yapımıdır