SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR.

Artuklu Vazo

10019417

13.750,00 TL (KDV dahil perakende satış fiyatı)
Kartal, göklerin hakimi, kuşların en güçlüsüdür ve hayatın ebedi oluşunun da sembolüdür. Kartal, Anadolu uygarlıklarında, Hititler’de, Hellenistik, Roma İmparatorluğu ve Bizans dönemlerinde küçük el sanatlarında arma ve bezeme öğesi olarak veya mimarinin bir parçası olarak çok yaygın biçimde kullanılmıştır.

İcadından itibaren sikkenin basımından sorumlu devlet ya da otorite, kendilerini simgeleyen tasvir, işaret veya yazıları sikkeler üzerine koydular. Sarayın ve sultanın simgesi olan çift başlı kartal ise, Anadolu beyliklerinin sikkelerinde, devletin arması olarak yer almıştır.

Konuşan Paralar “Sikkeler Koleksiyonu”nda yer alan Artuklu Vazo üzerinde, Sivas Divriği Ulu Cami batı taç kapısından alınan çift başlı kartal motifi stilize edilerek kullanılmıştır. Artuklu sikkesinden uyarlanan çift başlı kartal figürleri ise cam yüzeye uygulananarak ürün üzerine monte edilmiştir. Sikkenin orjinali üzerinde çift başlı kartal figürünün yanı sıra “duribe bi’l Hısn senet 610 (1213)”, 610/1213 yılında Hısn’da darp edilmiştir, yazmaktadır.

Artuklu Vazo, el imalatı krem opal, amber ve clear olmak üzere 3 farklı renk camın birarada kullanılmasıyla üretilmiştir, eser üzerindeki desenlerin tümü el işçiliği ile eskitme boya kullanılarak dekorlanmıştır.

Artuklu Vazo'nun üretimi 2000 adet ile sınırlıdır.

Çap : 19 cm
Yükseklik : 40 cm

Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz.