Troya'dan Testiler
10019782

Favori kutucuğuna tıklayarak seçtiğiniz ürünler için kurumsal teklif talebi oluşturabilirsiniz.
Favorilerinize ulaşmak için tıklayın.
Ayrıca seçeceğiniz ürünleri sepete ekleyerek siparişinizi online olarak da tamamlayabilirsiniz.
Başta bir efsane olan Troya, İlyada'da anlatılanlardan yola çıkılarak Heinrich Schliemann tarafından 1870’lerde aranmaya başlanmıştır. UNESCO’nun 1998 yılında ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Troya Antik Kenti’nde kazı yapan Alman Heinrich Schliemann tarafından 1873 yılında Türkiye’den yurt dışına kaçırılan 5 bin yıllık geçmişe sahip olan Troya Hazineleri, öncelikle Berlin Müzesi’ne hibe edilmiş, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra savaş ganimeti olarak Rusya’ya götürülmüştür. Schliemann kazı yaparken birçok arkeolojik katmanı tahrip ederek hazinelere ulaşmış ve bunun arkeolojik açıdan ne kadar büyük bir tahribat olduğu sonradan anlaşılmıştır. Kazı yerinde oluşan bu tahribat, bugün “Schlieman” yarığı olarak adlandırılmaktadır.
Özel çabalar ve çalışmalar sonucunda bir miktar eserin ait oldukları topraklara dönmesi sağlanırken, diğer eserler bugün Rusya Hermitage Müzesi ile Puşkin Müzesi’nde, ABD Pennysylvania Müzesi’nde, Almanya Schmuckmuseum Pforzeim’da, New York Metropolitan Sanat Müzesi ve İngiliz Müzesi’nde sergilenmektedir. 1871-1890 yılları arasında kaçak kazılarla tahrip edilen Troya'dan kaçırılan Troya Hazineleri’nin Türkiye'ye iadesi için çabalar hala sürdürülmektedir.
Troya’dan Testiler, MÖ. 2600-2450 yıllarına ait Troya’ya özgü kulplu toprak kaplardan esinlenilerek oluşturulmuştur. Eserler, İngiltere Ashmoleon Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde sergilenmektedir. Troya eserleri bu müzeye Schliemann tarafından armağan edilmiştir.
Troya’dan Testiler, el imalatı karamel camdan üretilmiştir ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, 24 ayar altın ve yaldız kullanılarak dekorlanmıştır.
% 100 el yapımıdır.
Ürünün Menşei : Türkiye
Temizleme Önerisi : Kuru bezle siliniz